maandag 20 augustus 2012

Nieuw concept voor gezonde voeding en beweging in zwembad De Fakkel

Artikel verschenen in De Combinatie, juli 2012

Iedereen die gezond(er) wil gaan leven en/of wil gaan afslanken is na de zomervakantie welkom bij het programma "Aqua Vita" in zwembad De Fakkel. Met dit nieuwe programma wordt voedingsvoorlichting en -advies gecombineerd met aquasport.

Naast algemene informatie over voeding (o.a. recepten en voorbeelddagmenu's), omgaan met eten, de psychologische impact van lijnen, gedragsverandering en coaching, ontvangt elke deelnemenr ook persoonlijke informatie met een eigen basismenu. Daarbij wordt er aandacht besteed aan de positieve effecten van bewegen voor het lichaam en het volhouden hiervan. Anja Elshout, gewichtsconsulente en voedingsadviseur, zal handvatten geven voor de langere termijn, zodat deelnemers een bewuste stap kunnen zetten richting een gezond(er) leven.

Tijdens Aqua Vita ligt de nadruk op structureel gewichtsv erlies en gewichtsbeheersing. Afvallen gaat niet alleen om de kilo's, maar ook om het verbeteren van de vet/spierratio wat ten doel gesteld kan worden. Het gewicht, lichaamsvetpercentage en skeletspiermassa worden tijdens diverse contactmomenten professioneel gemeten.

Aqua Vita zal plaatsvinden op elke dinsdagavond en start op 18 september. Er is plaats voor maximaal 15 cursisten per groep. Om de week (voorafgaand aan het aquasporten) vindt er een contactbijeenkomst plaats met Anja Elshout voor voedingsvoorlichting en advies. Het programma zal tussen 19.00 en 21.00 plaatsvinden, waarbij vooraf een moment wordt ingeruimd voor wegen en meten, voedingsadvies en gelegenheid tot vragen en vervolgens het aquasporten.

De cursussen bestaan uit tien avonden en zijn te volgen op de volgende data:
  • Najaarscursus: van 18 september tot 20 november 2012
  • Wintercursus: van 27 november 2012 tot 12 februari 2013
  • Voorjaarscursus: van 19 februari tot 23 april 2013
De kosten per deelnemer aan Aqua Vita bedragen EUR 119,-. Dit is voor een tienbadenkaart plus vijf bijeenkomsten. Mogelijk wordt een gedeelte van het cursusgeld vergoed door zorgverzekeraars, afhankelijk van de verzekeraar en het afgesloten pakket. Voor meer informatie of inschrijven kan men terecht in zwembad De Fakkel: 0180 - 49 11 22 of info@de-fakkel.nl

1 opmerking:

  1. Wat voor aquasport word er verwacht dat je doet tijdens dit programma. Door mijn blessure kan ik bepaald soort oefeningen niet uitvoeren. Als dat degene zijn die worden verwacht is het voor mij namelijk weggegooit geld

    BeantwoordenVerwijderen