zaterdag 7 september 2013

Iedereen heeft rolletjes!

Wel eens voor de spiegel gestaan en in wat rolletjes geknepen, dames? Linksom of rechtsom gedraaid en van de zijkant jezelf bekeken? Wel eens gedacht toen je ging zitten "heeft iedereen dat nou met z'n buik?". Het antwoord is "ja". 


Iedereen heeft rolletjes als ze gaan zitten of bukken. Bolletjes, putjes, rolletjes, streepjes: we hebben ze allemaal. Toch kun je je behoorlijk onzeker voelen als je voor de spiegel, in een kleedhokje of naakt voor je (bed)partner staat. Zonde! Ieder lijf is uniek! Waardeer het jouwe!


Stop met jezelf neer te halen. Als mensen zeggen dat je er mooi / leuk / schattig / vrolijk uitziet, bedank dan voor het compliment in plaats van het weg te wuiven of zelfs te ontkrachten.


Je bent een mooi en uniek mens. Niet 'zelfs met dat lichaam van mij'? Nee, mede dankzij dat lichaam van jou! Wat aantrekkelijk is, verschilt per persoon, cultuur, periode in de geschiedenis. Niets zo veranderlijk als een mens.


Schoonheid zit van binnen en van buiten. Je kunt de mooiste vrouw ter wereld zijn (en feitelijk bestaat die niet, omdat smaken verschillen!) maar een slecht karakter maakt je dan toch een stuk minder aantrekkelijk. Laat zien dat je ook van binnen mooi bent en probeer elke dag jouw wereld en die van anderen een stukje mooier te maken.


Ga niet ontzettend veel sporten omdat je hoopt op een beter lijf en dus zo een beter gevoel over jezelf wilt creĆ«ren. Ga sporten zodat je je lekkerder voelt, fitter wordt/bent en het een kick geeft om je lichaam in beweging te brengen! 


Wordt een beetje verliefd op jezelf. Het is ons vaak afgeleerd om lang voor de spiegel te staan, of je vindt het niet prettig om jezelf in de spiegel te zien. Maar hoe kan iemand van jou houden als jij niet allereerst van jezelf houdt? Het is niet narcistisch, je bent niet ijdel. Lach naar jezelf in de spiegel, doe wat simpele (complimenterende) make-up op en bovenal: draag die lach de hele dag. Want ongeacht welke maat je hebt, een lach is het mooiste wat je kunt tonen aan de wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten