donderdag 24 februari 2011

Winters sporten in de voorjaarsvakantie

Morgen begint in mijn regio de voorjaarsvakantie. Een gezellige tijd, waarin veel mensen naar de bergen trekken voor de wintersport. Wintersporten is een goede vorm van beweging in de winter. Het is heel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Een goede conditie is essentieel; net zo als weten hoe blessures en ongevallen voorkomen kunnen worden. Kijk bijvoorbeeld eens op www.wintersport.nl voor meer informatie.

Let je op je gewicht en/of op gezonde voeding en maak je de reis naar de wintersport? Let dan vooral op bij gerechten met dikke, winterse sauzen en de overbekende kaasfondue. Je krijgt op deze manier vaak te veel vet binnen. Denk ook aan de extraatjes zoals alcoholische versnaperingen. Vergeet niet om voor je op pad gaat, een goed, stevig ontbijt te nemen. Het voorkomt de ‘piste-snackbuien’ en de inhaalslag tijdens de après-ski.

Geen vakantietrip gepland, maar vind je de winterse sporten wél heel leuk? Een dagje op de indoor skipiste kost een stuk minder! Of ga schaatsen op de schaatsbaan. Leuk voor kids in de voorjaarsvakantie en jij bent lekker in beweging.

Fijne vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten