zaterdag 12 januari 2013

Budgetvriendelijk koken & eten


Januari = budgetmaand. Op twitter heb ik in de afgelopen week tips en ideeën gegeven over koken met restjes, je voorraadkast "leegeten" en prijsvriendelijk gezond eten. Hieronder een verzameling van deze tips:


  • Restjes gebruiken = minder weggooien. Een aantal mooie receptideeën vind je hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/156705/Koken-met-restjes



  • De App 'Left2Cook' (helaas nu nog alleen in App Store) helpt je bij het koken vanuit je voorraadkast. Kost 89 cent, te installeren via de Store.



  • Oud brood maakt niet alleen lekkere tosti's, je kunt het ook verkruimelen boven een ovenschotel. Of maak er croutons van voor in je salade.



  • Op www.ingredienten.nl kun je heel makkelijk je (voorraad- en koelkast)producten invoeren. Een passend recept volgt! 



  • Ligt je iets fruit te lang op de schaal? Pureer het en schep het door yoghurt of vla. Zo maak je een lekker en eenvoudig toetje! Ook lekker: vul kleine schaaltjes met de puree en verkruimel er een biscuitje over.


  • Koken met het seizoen scheelt geld. Mijn menu's zijn hierop geïnspireerd. Een mooi overzichtje vind je hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/181974/Nationale-Groente-en-Fruitkalender-JANUARI



  • Mensen die één keer per week boodschappen doen, zijn minder geld kwijt dan mensen die elke dag boodschappen doen, blijkt uit onderzoek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen