maandag 3 december 2012

Rood-gele Sint-Paella

Benodigdheden voor ca. 4 personen:
1 ui
2 tenen knoflook
1 stuk gerookte kipfilet
300 g zilvervliesrijst
saffraandraadjes
5 à 6 dl bouillon (van tablet)
1 rode paprika
1 courgette
2 plakjes salami (vleeswaar)
150 g garnalen
1 blik gepelde tomaten
paprikapoeder
partjes citroen

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Bak in een hapjespan met een scheutje olie. Knijp de tenen knoflook erboven uit. Snijd de gerookte kipfilet in dunne reepjes.

Doe de rijst, ongekookt in de pan bij de ui. Schep de rijstkorrels even om en voeg de bouillon toe. Doe enkele saffraandraadjes in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken.

Snijd de paprika en courgette in stukjes. Voeg deze na de 10 minuten kooktijd toe en laat het geheel nog even doorkoken. Controleer of de rijst gaar is.

Neem de gepelde tomaten en de salami en snijd ze beide in stukjes. Voeg deze, samen met de garnalen en de plakjes gerookte kip, toe aan de rijst. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Serveer met de citroenpartjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten