zaterdag 3 maart 2012

100 tips om snel af te vallen!

Ja, dan kom je hier op mijn blog en verwacht je maar liefst honderd tips om zo snel mogelijk een flinke hoeveelheid kilo's kwijt te raken. Maar helaas, die staan hier niet. Sterker nog: ik hou hier een vurig pleidooi om niet op die tour te gaan!

Waarom is snel afvallen slecht?
Zo zwart-wit is het niet. Als je een lange tijd niet erg gezond hebt gegeten en/of je hebt veel tijd op je kont gezeten, dan kan het best zo zijn dat als je let op je voeding en je gaat flink bewegen, je relatief snel afvalt. En zo lang dat gaat op een manier die jij prettig vindt en je hebt verder geen klachten, dan is dat geen probleem.

Maar veel mensen zijn als het ware op zoek naar de heilige graal op afslankgebied. En als er één ding is wat alle dieetonderzoeken hebben uitgewezen dan is het wel dat dát er niet is. Er is geen kant-en-klare quick fix die voor iedereen werkt.

"Op dieet gaan" of "snel afvallen" met allerlei bijzondere pillen, poeders, kuren, shakes en repen, superveel sporten of streng lijnen... aan al die dingen kleven veel nadelen. Ik noem bijvoorbeeld
* het niet vol kunnen houden (want eerlijk is eerlijk: wie leeft er nu z'n hele leven, inclusief feestdagen op maaltijdshakes?)
* het zomaar beginnen met een rigoureus plan (echte verandering in je leven aanbrengen kost tijd)
* veel te weinig eten, (want "honger is een bewijs dat het werkt!") tekorten oplopen qua voedingsstoffen en de hele dag chagrijnig, moe, HONGER!
* jezelf eten of drinken ontzeggen (cho-co-laaaaaaa! cho-co-laaaaaaaa!!!! en na een paar dagen verandert je collega ineens in een wandelende bonbon). Alles wat niet mag, is aantrekkelijk!
* de moeite die het kost om jezelf te motiveren en in actie te laten komen (ik MOET naar de sportschool!)
* uit eten gaan is niet leuk meer, op je werk bij de lunch kijken je collega's raar op, want jij eet twee blaadjes sla en iets wat lijkt op.... ehhh.... nou ja, het komt uit een zakje en het ruikt naar chemische aardbei.

En dat zijn slechts een paar van de gevolgen. Hier geen 100 tips om af te vallen. Maar wat dan wel? Kijk eens rond op mijn website. Afvallen is een persoonlijke zaak, dat komt zowel in de groepscursus als in de individuele begeleiding terug. En tussen ons gezegd en gezwegen: alle artikelen die wél 100 supertips tonen, hebben waarschijnlijk precies dezelfde nadelen als hierboven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten